centenarul marii uniri adrian majuru

2„Ei (n.r. referindu-se la tineri), pe de o parte, sunt în coeziune cu instituții disfuncționale. Asta reclamă. Bun, sunt ale statului, dar instituțiile disfuncționale pot deveni funcționale prin implicarea lor în interiorul acestor instituții. Pot fi factorul de presiune exterior, prin propriile lor proiecte de modificare a ceea ce nu funcționează și implicându-se în ceea ce nu funcționează și acceptând să lucreze voluntar, involuntar sau ca angajat”, a explicat Adrian Majuru.

De asemenea, acesta a oferit și un exemplu. „Pot spune asta reducând la un exemplu: Muzeul Municipiului București a devenit o instituție funcțională într-o lume ușor disfuncțională. S-a reușit acest lucru în trei ani și jumătate”, a spus Adrian Majuru. „Am constatat că vitezele accelerate sunt susținute cam de o treime. Au abilitatea de a se schimba. (…) Din punctul meu de vedere, valoarea vitală, în mișcare și-n conținut, e resursa umană, ceea ce suntem noi”, a mai explicat acesta.

O treime care contează

„Din dialogul pe care l-am avut și cu alți manageri din instituții care nu sunt neapărat muzeale, rămâne o treime care contează. (…) Noi am reușit asta angajând foarte mulți tineri între 24 și 35 de ani. Paliere diferite, de la marketing la istoric de artă, ca specialitate. Acești tineri vorbesc limbi străine, unii au și studii făcute în străinătate”, a mai spus managerul.

Adrian Majuru este licențiat în Istorie la Universitatea din București (1997), unde a susținut și doctoratul în domeniul geografiei umane (2004). Are permanent cursuri la Facultatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”. A publicat, de-a lungul vremii, în mai multe publicații din țară, fiind autorul a numeroase studii și volume.

Interviul complet poate fi vizionat mai jos:

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *