Cristina Dobrescu – livrezdragoste.ro.

București e orașul în care m-am născut și în care am copilărit.

Totodată, este orașul în care am râs mult și în care m-am pierdut pe străduțele din Cotroceni, cartier ascuns de restul orașului, în care primăverile sunt o bucurie în cântecul păsărilor și mirosul teilor înfloriți.

Aici m-am îndrăgostit și am visat cu ochii deschiși, plimbându-mă prin Parcul Cișmigiu, unul dintre preferatele mele pentru că, deși mic, el ascunde locuri superbe. E locul acela în care mergi într-o zi în care căldura ți se pare mai insuportabilă ca în oricare altă zi și îți dorești doar să fie liniște, să citești o carte și să te ascunzi de soare.

Ești pasionat de șah? Atunci am locul perfect în care să mergi pentru o partidă copioasă, pentru că e un fel de ritual al persoanelor de vârsta a treia să se vadă zilnic în Cișmigiu pentru a practica „sportul minții”.

București e locul în care zi de zi poți fii turist, chiar dacă locuiești în el de când te știi.

Am vizitat Casa Poporului pentru prima dată în urmă cu trei ani cu un băiat din Madrid care făcea un curs foto.

Întâmplarea face ca noi să ne cunoaștem acolo și să mă întrebe cum mi se pare clădirea Palatului Parlamentului. I-am spus că n-am apucat s-o vizitez, că se mai întâmplă să locuiești într-un loc minunat și să nu faci toate lucrurile pe care îți propui să le faci. Și uite cum m-am trezit cu el vizitând unul dintre simbolurile capitalei.

Îmi amintesc că eram în Sala Unirii și, la un moment dat, mă roagă să închid ochii și mă sărută. A fost cel mai frumos moment pe care l-aș fi putut trăi în Casa Poporului.

La finalul turului, mi-a spus: „de fiecare dată când te vei uita la ea, te vei gândi că un necunoscut te-a sărutat acolo”. Și chiar așa e!

Tot Bucureștiul a fost martorul celui mai frumos vis, un vis un pic altfel… cu ochii deschiși, care a început acum patru ani. O simplă dorință și o întrebare m-a adus în momentul în care am început să caligrafiez sentimentele oamenilor necunoscuți.

Bucureștiul mi-a oferit această șansă, mi-a dat aripi și curajul să cred că nimic nu este imposibil, contează doar cât de tare îți dorești să se întâmple acest lucru.

Așa a primit viață proiectul „Livrez Dragoste” – un proiect prin care ne-am propus să înfrumusețăm orașul, să așternem gânduri de bine pe hârtie și să îi încurajăm pe oameni să fie cât mai spontani cu putință, să surprindă cât mai des și să fie ei mereu!

București este despre dragoste, despre spontaneitate și despre a-i da frâu liber imaginației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *