Cristian Petru, jurnalist.

De câte ori trec pe bulevardul Kiseleff, şi asta se întâmplă aproape în fiecare zi, mă bucur că locuiesc în Bucureşti.

Mă bucur că pot să merg la muncă şi să trec printr-un parc. Mă bucur că pot să îmi duc copilul la şcoală şi să trecem pe lângă Arcul de Triumf. Mă bucur că pot să merg spre centrul oraşului şi în stânga şi în dreapta mea să fie case atât de frumoase.

Pentru mine, Bulevardul Kiseleff înseamnă tot ce e mai frumos din Bucureşti. Înseamnă multă istorie, începând cu Piaţa Presei şi Casa Presei Libere. Istorie s-a făcut şi în Palatul Elisabeta, aflat tot pe Bulevard. Arcul de Triumf cu piaţa lui se află tot acolo.

Regele Mihai a copilărit în zonă şi de aceea, intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu se numeşte Piaţeta Regelui. Iar bulevardul se opreşte în Piaţa Victoriei, unde este atât Guvernul României, cât şi zona în care sunt proteste.

Mai sunt toate casele de pe Bulevard, unele mai bine întreţinute, altele mai puţin. Dar toate sunt foarte frumoase. Îmi place zona Kiseleff şi pentru muzeele din zonă- Muzeul Satului, Muzeul Ţăranului, Muzeul de Geologie şi Antipa. Cred că este zona din Bucureşti cu cele mai multe muzee pe o distanţă atât de scurtă.

Bulevardul are şi benzi pentru biciclete, pe trotuar, ce-i drept, dar există. Aşa că pot să merg şi pe două roţi pe acolo. Îmi place Parcul Herăstrău care este tot lângă Kiseleff. Îmi plac copacii când sunt verzi şi plouă, îmi place când sunt înfloriţi, dar îmi place cum arată şi toamna.

Ăsta e Kiseleff-ul meu.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Alin-Gabriel_Gramescu_2_kiseleff-o-adevarata-intoarcere-in-timp-razele
FOTO Alin Gabriel Gramescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *